Video Rușii au lovit un hotel din Krivoi Rog, în al doilea atac masiv asupra Ucrainei. Forțele aeriene ucrainene au distrus jumătate din rachetele rusești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțele ruse au atacat cu o rachetă balistică un hotel din orașul Krivoi Rog, ucigând și rănind oameni, potrivit autorităților locale și regionale, citate de Ukrainska Pravda. Patru persoane au fost ucise și 16 rănite în urma celui de-al doilea atac rusesc cu rachete ș drone la scară largă asupra Ucrainei în noaptea de luni și spre marți și în dimineața zilei de marți, 27 august.

Hotel lovit de o rachetă balistică FOTO via X
Hotel lovit de o rachetă balistică FOTO via X

Primele informații indică faptul că rușii au atacat hotelul Aurora.

„Veștile sunt proaste; toate detaliile vor fi date după ce vor fi autorizate. Toate serviciile sunt la fața locului. Echipele de salvare și medicale salvează oameni”, a transmis Oleksandr Vilkul, șeful Consiliului de Apărare al orașului.

„Atacul a provocat daune grave unei instalații civile. Primele relatări indică faptul că o persoană a fost ucisă și patru au fost rănite. E posibil să fie oameni prinși sub dărâmături”, a spus  Serhii Lysak , șeful administrației militare a regiunii Dnipropetrovsk.

„O operațiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare la locul loviturilor și al căderilor de moloz în regiunile din Ucraina care au fost atacate de Rusia noaptea trecută. Toate serviciile intervin, iar molozul este curățat.

Din păcate, în ciuda activității eficiente a apărării noastre aeriene, patru persoane au fost ucise și 16 rănite. Condoleanțele mele familiilor și apropiaților celor uciși în atacuri”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

El a reamintit că rușii au folosit peste 90 de arme aeriene împotriva civililor și infrastructurii: 81 de drone Shahed, alături de rachete de croazieră, balistice și altele.

„Rusia va plăti pentru acest atac și pentru toate celelalte. Crimele împotriva umanității nu pot fi comise cu impunitate”, a adăugat liderul ucrainean.

Mikola Oleșciuk, comandantul forțelor aeriene ucrainene, a declarat că rușii au atacat Ucraina cu zece rachete de diferite tipuri și 81 de drone  Shahed, din care forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să distrugă cinci rachete de croazieră și 60 de drone în urma atacului din noaptea de luni spre marți.

Luni, 26 august, Rusia a lansat 236 de rachete și drone asupra Ucrainei. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 102 rachete și 99 de drone.

În urma atacului combinat din 26 august, cinci persoane au fost ucise și cel puțin 17 rănite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite