Rusia atacă Odesa cu drone kamikaze iraniene VIDEO

0
Publicat:

Forțele ruse au intensificat atacurile aeriene în sudul Ucrainei, folosind drone kamikaze iraniene, a anunțat Comandamentului Aerian „Sud”, potrivit ukrinform.net. În Odesa un civil ar fi fost ucis în urma unui astfel de atac.

Remorcher din portul orașului Oceac lovit de o dronă kamikaze iraniană Foto Twitter @JonaZ_RVvoenkor
Remorcher din portul orașului Oceac lovit de o dronă kamikaze iraniană Foto Twitter @JonaZ_RVvoenkor

Inamicul continuă recunoașterea aeriană folosind UAV-uri și, de asemenea, intensifică atacurile aeriene folosind drone kamikaze iraniene de tip Shahed-136”, se arată în raportul Comandamentului ucrainean.

Vineri după-amiază Comandamentul Operațional „Sud”, Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei a anunțat că o persoană a murit ca urmare a unui atac cu o astfel de dronă, în Odesa.

Odesa a fost atacată de drone kamikaze pe mare. Două drone au distrus clădirea administrației din zona portului, pompierii sting incendiul. Un civil a fost ucis. Un „Shahid-136” a fost doborât deasupra mării de forțele de apărare aeriană”, a anunțat Comandamentul ucrainean, într-o postare pe Telegram.  

Totodată, conform sursei citate, o astfel de dronă a fost folosită de forțele ruse și pentru a lovi infrastructura portuară a orașului Oceac, regiunea Nikolaev. Una dintre cele două drone a fost doborâtă de forțele ucrainene, iar cealaltă a lovit un remorcher din port.

Pompierii au stins imediat incendiul și potrivit sursei citate nu au fost înregistrate victime.

Vineri dimineața, o altă dronă kamikaze Shahed-136 a atacat orașul Krîvîi Rih, lovind o clădire nerezidențială cu două etaje, și provocând un incendiu.

Din fericire nu au fost înregistrate victime. 

Iar joi seară Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus patru drone kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană, în regiunea Nikolaiev, potrivit ukrinform.net.

„Pe 22 septembrie, în jurul orei 20:00, în regiunea Nikolaiev, soldații brigăzii de rachete antiaeriene Odesa a Comandamentului Aerian Sud au doborât patru drone kamikaze rusești Shahed-136, fabricate de Iran, în același timp cu două rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune. rachete dirijate”, a anunțat Comandamentului Aerian „Sud” pe Telegram.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite