Rusia a mobilizat avioane de vânătoare pentru interceptarea unor drone americane deasupra Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a anunțat, luni, că a ridicat de la sol două avioane de vânătoare, pentru a intercepta două drone americane de recunoaştere deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea.

Rusia a mobilizat doua avioane de lupta pentru o drona americana in Marea Neagra FOTO Arhiva
Rusia a mobilizat doua avioane de lupta pentru o drona americana in Marea Neagra FOTO Arhiva

După "detectarea unui zbor spre frontiera de stat rusă", Moscova a trimis două avioane de luptă pentru a "preveni o posibilă încălcare a frontierei" şi pentru a "contracara (misiunea) de recunoaştere" a dronelor, a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram, potrivit Agerpres.

Ministerul a adăugat că aceste nave americane fără pilot, Reaper şi Global Hawk, "efectuau o misiune de recunoaştere în regiunea peninsulei Crimeea" anexată în 2014 de Rusia.

După sosirea avioanelor ruseşti, dronele "şi-au schimbat direcţia de zbor şi au părăsit zonele în care au fost efectuate recunoaşteri aeriene", a adăugat ministerul.

Incidentele în care au fost implicate avioane ruseşti şi drone americane sau avioane NATO s-au înmulţit în ultimele luni, atât în Marea Neagră, cât şi deasupra Mării Baltice, pe fondul conflictului din Ucraina.Duminică, Rusia a susţinut deja că a interceptat o dronă americană care se apropia de graniţa sa în Marea Neagră.

Un incident similar a avut loc la începutul lunii august.Crimeea, crucială pentru logistica forţelor ruse care luptă în sudul Ucrainei, a fost vizată în mod repetat de atacuri ucrainene cu drone de la începutul conflictului.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite