Armata ucraineană anunţă că a ucis mai mult de 100 de soldaţi ruşi şi a distrus şapte tancuri în luptele din sud

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Armata ucraineană a transmis sâmbătă că a ucis mai mult de 100 de soldaţi ruşi în luptele din sud, inclusiv în regiunea Herson, care este în atenţia contraofensivei Kievului în acea parte a ţării şi totodată o legătură cheie pe linia de aprovizionare a Moscovei, potrivit Reuters.

Traficul feroviar către Herson peste râul Nipro a fost întrerupt, a spus comandamentul sudic al armatei, izolând şi mai mult forţele ruse la vest de râu de proviziile din Crimeea ocupată şi din est, relatează Reuters.

Oficialii apărării şi serviciilor de informaţii din Marea Britanie, care a fost unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei în Occident de la invazia Moscovei din 24 februarie, au descris forţele ruse ca luptă să menţină impulsul.

Ucraina a folosit sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru a deteriora grav trei poduri peste Nipro în ultimele săptămâni, întrerupând accesul în oraşul Herson şi - în evaluarea oficialilor britanici ai apărării - lăsând Armata a 49-a a Rusiei staţionată pe malul de vest al fluviului. vulnerabil.

Comandamentul sudic al armatei ucrainene a declarat că peste 100 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi şapte tancuri au fost distruse vineri în luptele din sud.

Primul adjunct al şefului consiliului regional Herson, Yuri Sobolevsky, le-a spus locuitorilor să stea departe de depozitele de muniţie ruseşti.

Guvernatorul pro-ucrainean al regiunii Herson, Dmytro Butriy, a declarat că districtul Berislav a fost deosebit de grav afectat. Berislav se află peste râul la nord-vest de hidrocentrala Kakhovka.

„În unele sate, nicio casă nu a fost lăsată intactă, toată infrastructura a fost distrusă, oamenii trăiesc în beciuri”, a scris Butriy pe Telegram.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile.

Oficialii din administraţia desemnată de Rusia care conduce regiunea Herson la începutul acestei săptămâni au respins evaluările occidentale şi ucrainene asupra situaţiei.

Într-o actualizare a informaţiilor de sâmbătă, Ministerul Apărării al Marii Britanii a declarat că Rusia a creat probabil două poduri de pontoane şi un sistem de feribot pentru a compensa podurile avariate în loviturile ucrainene.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite