Românul care a zburat agăţat de trenul de aterizare al unui avion a şocat o lume întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Isprava românului în vârstă de 20 de ani care a zburat agăţat de trenul de aterizare al unui avion, de la Viena la Londra, a şocat specialiştii în domeniul aviaţiei din Marea Britanie, dar şi presa internaţională.

Printre reprezentanţii mass-media care au relatat isprava românului se numără BBC News, Associated Press, The Guardian, Daily Mail, London Evening Standard şi USA Today.

Avionul Boeing 747 de care s-a agăţat românul aparţine unui şeic din Emiratele Arabe Unite şi efectua o cursă în regim privat. Timp de o oră şi 37 de minute, tânărul de 20 de ani a îndurat temperaturi de minus 41 de grade Celsius. Potrivit specialiştilor în domeniul aviaţiei, românul a supravieţuit doar pentru că aeronava a zburat la o altitudine mică, pentru a evita o furtună.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviatice Civile (CAA) din Marea Britanie a declarat că bărbatul este „foarte norocos" să fie în viaţă. Acesta a adăugat: „Mai există cazuri în care unii indivizi au încercat să fugă din ţară astfel", dar, în majoritatea cazurilor, tentativele lor au eşuat, relatează „The Guardian" .

Află la ce riscuri s-a supus românul şi de ce a fugit din Austria

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite