Român ucis de patron şi dizolvat în acid sulfuric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişu Ivan, de 42 de ani, a fost torturat şi ucis acum trei ani, lângă Roma, de către patronul său italian. Vincenzo Nappi (50 de ani) l-a omorât pe român în 2007 pentru câţiva litri de motorină.

Mişu Ivan (decedat la 42 de ani) a sosit în Italia înainte ca România să facă parte din Uniunea Europeană şi a înfruntat, ca mulţi dintre conaţionalii noştri, greutăţile muncii la negru.

Mai citeşte şi:

Monstrul de la Siret neagă asasinatul

Originar din Bucureşti, Ivan muncea fără un contract legal de lucru ca paznic de noapte la un depozit de camioane aflat în proprietatea italianului Vincenzo Nappi.

După cum a rezultat din cercetările poliţiei, italianul era cunoscut pentru temperamentul său impulsiv şi agresivitatea cu care îşi trata angajaţii.

Apogeul cruzimii a fost atins în noaptea de 11 spre 12 mai 2007, când Vincenzo a decis să-şi pedepsească angajatul român pe care îl suspecta că ar fi furat câţiva litri de motorină din rezervorul unui camion aflat în paza sa.

I-a tăiat o ureche

Victima, Mişu Ivan

image

După ce a fost bătut cu sălbăticie, românului i-a fost tăiată o ureche. Apoi a fost obligat să-şi sune sora, care se afla în România, pentru a-i spune că a decis să se întoarcă acasă şi că se află în gara Termini, la Roma.

Investigaţiile au demonstrat faptul că apelul a fost făcut de la locul crimei, situat la circa 250 de kilometri de capitala italiană. Imediat după ce a încheiat conversaţia cu sora lui, românul a fost ucis, iar corpul său a fost aruncat în în acid sulfuric.

„Vei sfârşi la fel!"

Crima s-a desfăşurat în plin câmp, lângă localitatea Avellino, la peste 120 de kilometri de localitatea în care Vincenzo Nappi avea depozitul auto. După trei ani de investigaţii, studierea convorbirilor telefonice şi a mărturiilor angajaţilor, carabinierii au identificat criminalul. Nappi fost trădat de propriul său caracter şi de ameninţările făcute în public la adresa unui alt angajat român: „Vei sfârşi la fel ca şi celălalt!".

Criminalul, Vincenzo Nappi

image

Ameninţarea însoţită de câteva focuri de pistol trase de la mică distanţă pe lângă urechea românului a determinat poliţia să intre în acţiune. În prezent italianul se află în arest. Din cauza complexităţii modului de operare, forţele de ordine investighează potenţialele legături ale criminalului cu clanurile mafiote din zona Vallo di Lauro.

Omorât pentru asigurare

Un alt caz de român ucis cu bestialitate în 2008 l-a avut ca victimă pe Adrian Cosmin (28 de ani). El a fost asasinat în Cavaion Veronese de cuplul de italieni pentru care lucra. Mobilul crimei l-a constituit o asigurare de viaţă în valoare de 900.000 de euro, pe care tânărul fusese forţat să o semneze în favoarea italienilor.

Aceştia l-au sedat cu un puternic somnifer pus în cafea, după care l-au urcat în maşina sa, l-au dus într-o zonă necirculată şi au incendiat autovehiculul.

Vezi AICI VIDEO de la conferinţa de presã a poliţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite