Revelion în Franţa: 900 de maşini incendiate şi 400 de oameni arestaţi. Poliţia se laudă că violenţele „au scăzut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

874 de maşini au fost incendiate în Franţa în noaptea de Revelion şi 441 de persoane au fost audiate, reprezentanţii poliţiei spunând că este un bilanţ mult mai mic decât cel înregistrat în urmă cu doi ani, scrie Le Parisien

Incendierea autoturismelor şi violenţele sunt o practică obişuită în marile oraşe din Franţa în „noaptea de Saint-Sylvestre”, scrie Le Parisien.

Noaptea de Revelion a fost marcată de incidente în special la Strasbourg, unde au fost multe maşini incendiate şi violenţe împotriva forţelor de ordine. Violenţe urbane au fost şi la Nantes, unde la fel, tinerii s-au încăierat cu forţele de ordine şi au dat foc la maşinile parcate pe stradă.

Ministrul de interne a anunţat că în toată ţara, în noaptea de Revelion, 874 de maşini au fost incendiate şi 441 de persoane au fost arestate. Este o „scădere a violenţelor datorită forţelor de poliţie”, susţine ministrul Gérald Darmanin.

În ceea ce priveşte partea materială, este vorba într-adevăr de o scădere evidentă în comparaţie cu cele 1.316 maşini incendiate în 2019 (anul 2020 nu a fost luat în calcul din cauza lockdown-ului). Pe de altă parte, numărul persoanelor arestate a fost în creştere (au fost 376 de persoane arestate în 2019).

Aproximativ 95.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în Franţa, dintre care 9.000 la Paris, precum şi 32.000 de pompieri şi personal de securitate civilă.

La Paris, unde prefectura a impus obligativitatea purtării unei măşti pe străzi pentru a contracara creşterea numărului de cazuri de Covid-19, 779 de persoane au fost amendate vineri seară pentru că nu au purtat mască. Cel puţin 600 de persoane au fost amendate numai pe Champs-Élysées.

În regiunea Yonne, poliţia a descoperit sâmbătă dimineaţa, într-un parc industrial, o petrecere rave interzisă, la care veniseră 1.500 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite