Regina Elisabeta a II-a s-a simţit „epuizată” după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a simţit „epuizată” după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 în februarie, a dezvăluit suverana în vârstă de 95 de ani în cursul unei videoconferinţe, cu ocazia inaugurării virtuale a unei unităţi de îngrijire care îi poartă numele la Royal London Hospital din capitala Marii Britanii, relatează BBC.

Palatul Buckingham a  anunţat în luna februarie că monarhul are COVID, iar în acel moment suferea de „simptome uşoare asemănătoare răcelii”.

Virusul te face „foarte obosit şi epuizat, nu-i aşa?”, a spus Regina în timpul apelului său video din timpul inaugurării clinicii, potrivit BBC.

Vorbind cu fostul pacient Covid Asef Hussain şi soţia sa Shamina, ea a adăugat: „Această pandemie îngrozitoare nu are un rezultat frumos”.

Domnul Hussain a fost al treilea membru al familiei sale care a fost internat la spital după ce a fost infectat cu SARS-COV-2, în decembrie 2020. În timp ce era acolo, fratele şi tatăl său au murit.

Chiar şi după cele şapte săptămâni în care a fost conectat la un ventilator, bărbatul este în perioada de recuperare şi foloseşte un aparat mobil de oxigen.

Doamna Hussain i-a spus Reginei că, la un moment dat, 500 de oameni din întreaga lume erau erau într-un apel Zoom şi se rugau pentru soţul ei. 

„Deci aveţi o familie numeroasă sau o influenţă mare asupra oamenilor?”, i-a întrebat Regina pe cei doi, adăugând că este extrem de dificil să nu-ţi poţi vedea familia, referindu-se la restricţiile impuse din timpul pandemiei. 

Regina a auzit cum personalul spitalului a făcut faţă afluxului imens de pacienţi cu Covid.

„În calitate de asistente, ne-am asigurat că nu sunt singuri. I-am ţinut de mână, e-am şters lacrimile şi le-am oferit confort. Uneori am simţit că alergăm la un maraton fără linie de sosire. Ma uit înapoi la ultimele 18 luni cu mare mândrie, mândră nu numai de îngrijirea pe care i-am oferit fiecărui pacient care se afla pe unul dintre paturile noastre de spital, ci mândră de fiecare membru al personalului care a plecat în fiecare zi de lângă  familiile lor de acasă în ciuda temerilor şi grijilor şi au venit la muncă”, i-a spus o asistentă medicală Reginei. 

La finalul apelului, Regina a vorbit cu echipa de construcţie care a creat unitatea medicală. Ea le-a spus: „Este foarte interesant, nu-i aşa, când există ceva foarte vital, cum toţi lucrează împreună şi se unesc - minunat, nu-i aşa?”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite