Regele Charles, confruntat de un britanic: „Plătim pentru paradă și ne chinuim să ne încălzim casele!”

0
Publicat:

Regele Charles al III-lea a fost luat la rost vineri, în timpul unei vizite în Țara Galilor, de un bărbat revoltat de finanțarea monarhiei din bani publici, în condițiile în care Marea Britanie se află în pragul celui mai ridicat nivel de inflație din ultimii 40 de ani, relatează Newsweek. 

Regele Charles în Țara Galilor FOTO EPA-EFE
Regele Charles în Țara Galilor FOTO EPA-EFE

Incidentul a avut loc în timp ce regele Charles și soția sa, regina consoartă Camilla, vizitau Țara Galilor în cadrul unui turneu în provinciile Regatului Unit, început de când a fost proclamat rege.

După ce au participat la o ceremonie dedicată vieții regretatei regine la Catedrala Llandaff din Cardiff, monarhul și consoarta s-au întâlnit cu membrii publicului în timpul unei plimbări.

În timp ce Charles dădea mâna și vorbea cu mulțimea, un bărbat a strigat: „Charles! În timp ce noi ne chinuim să ne încălzim casele, trebuie să plătim pentru parada ta. Contribuabilii plătesc 100 de milioane de lire sterline pentru tine, și pentru ce?".

În acel moment, Regele Charles a dat un răspuns nesigur, spunând „oh”, și și-a continuat drumul.

Charles și Camilla au fost, în general, bine primiți în timpul vizitei lor în Țara Galilor, care a inclus și primirea condoleanțelor oficiale pentru moartea reginei în timpul unei sesiuni speciale la Senedd (Parlamentul galez).

Cu toate acestea, au existat o serie de voci împotriva vizitei cuplului regal, inclusiv protestatari antimonarhie care au huiduit la sosirea lor în Cardiff. Conform BBC, în jur de 100 de protestatari s-au adunat în preajma porților castelului, cu mesaje împotriva regelui, din mulțime auzindu-se și huiduieli. 

Bărbatul neidentificat care a adus în discuția cu regele problema finanțării regale a făcut-o în contextul în care dezbaterile despre costul vieții cresc în rândul britanicilor îngrijorați.

Inflația în Marea Britanie a ajuns la 10,1%  în iulie, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, creșterea prețurilor la energie lăsându-i pe britanici să se pregătească pentru o iarnă dificilă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite