Regele Charles al III-lea are cancer. Anunțul Palatului Buckingham

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham într-un comunicat.

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o forma de cancer FOTO Getty Images
Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o forma de cancer FOTO Getty Images

„În timpul procedurii recente a regelui în spital din cauza măririi benigne a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare”, potrivit declarației trimise de Palat, citată de NBC News. „Testele de diagnostic ulterioare au identificat o formă de cancer”.

Palatul Buckingham nu a precizat ce formă de cancer a fost diagnosticată sau în ce stadiu a fost găsit.

Vestea vine la o săptămână după ce atât prințesa Kate, cât și Regele Charles, au fost externați dintr-o clinică privată din Londra, după proceduri individuale. Regele a suferit o „procedură corectivă” pentru o prostată mărită, în timp ce Kate, în vârstă de 42 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală nespecificată pe 17 ianuarie

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice”, se adaugă în comunicat.

Regele Charles a urcat pe tron anul trecut în cadrul unei ceremonii de încoronare în luna mai, la câteva luni după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Elisabeta a domnit până la moarte, la vârsta de 96 de ani, în septembrie 2022. Ea a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu 70 de ani pe tron.

Între timp, Kate se află încă în recuperare, dar soțul ei, Prințul William, urmează să se întoarcă la îndatoririle sale regale participând miercuri la Cina de gală a Ambulanței aeriene din Londra.

Palatul Kensington a spus anterior că prințesa de Wales este puțin probabil să se întoarcă la îndatoririle sale regale înainte de Paște, care este pe 31 martie anul acesta. Nu a fost specificată o dată pentru revenirea regelui la funcții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite