Război în Ucraina. O nouă groapă comună, cu zeci de civili morţi, descoperită la Buzova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Nexta
Foto Nexta

Un nou mormânt comun cu zeci de civili ucraineni a fost descoperit sâmbătă la Buzova, un sat eliberat în apropiere de Kiev, care timp de săptămâni a fost ocupat de trupele de invazie, a declarat un oficial local citat de Reuters.

Taras Didych, liderul comunităţii Dmytrivka, care include Buzova şi alte câteva sate din apropiere, a spus la televiziunea ucraineană că trupurile neînsufleţite au fost găsite într-un şanţ din apropierea unei benzinării.

Numărul morţilor nu a fost confirmat încă.

„Acum, ne întoarcem la viaţă, dar în timpul ocupaţiei am avut "zone dureroase", mulţi civili au murit”, a declarat Didych.

La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană a raportat victime găsite în Buzova şi în apropiere, fiind descoperite la acea dată aproximativ 30 de cadavre.

În timp ce forţele ruseşti au fost angajate într-o ofensivă împotriva Kievului în primele săptămâni ale invaziei Moscovei, o serie de comunităţi din jurul capitalei, inclusiv Makariv, Bucea, Irpin şi Dmytrivka au fost atacate constant.

După ce majoritatea oraşelor şi satelor din jurul Kievului au fost recucerite, descoperirile de gropi comune şi de victime civile au declanşat un val de condamnări internaţionale, în special în ceea ce priveşte decesele din oraşul Bucea, la nord-vest de capitală.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite