Raport şocant al Bisericii Catolice din Germania: Aproape 400 de minori abuzaţi sexual în dioceza din Koln

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardinalul Rainer Maria Woelki FOTO EPA-EFE
Cardinalul Rainer Maria Woelki FOTO EPA-EFE

Aproape 400 de minori au fost supuşi la abuzuri sexuale în dioceza din Köln, cea mai mare din Germania, începând cu anul 1946. Aproape 250 de membri ai clerului sunt implicaţi în aceste cazuri, arată un raport prezentat joi.

Un raport independent comandat de Biserica Catolică din Germania arată că 386 minori au fost supuşi la abuzuri sexuale de 243 membri ai clerului sau de laici între 1946 şi 2018 în dioceza din Köln.

Potrivit raportului, care se întinde pe 800 de pagini, mai mult de jumătate - 55% - dintre victimele acestor abuzuri sunt copii cu vârste sub 14 ani, majoritatea băieţi.

Circa două treimi dintre agresori sunt membri ai clerului, iar restul laici.

Raportul nu îl menţionează printre agresori pe cardinalul Rainer Maria Woelki, suspectat că ar fi încercat să ascundă amploarea abuzurilor. El a provocat un val de nemulţumire anul trecut, după ce a refuzat să publice un prim raport întocmit în acest caz, invocând încălcări şi probleme de protecţie a datelor.

Este „cea mai mare criză pe care a cunoscut-o vreodată Biserica” Catolică din Germania, apreciaz Tim Kurzbach, preşedintele Consiliului eparhial din Köln, citat de AFP.

Cazul Koln reduce şi mai mult şansele modernizării Bisericii Catolice din Germania, care ţine un sinod pe diferite teme, precum celibatul sau creşterea rolului femeilor în cadrul ei. În urma apariţiilor primelor informaţii despe abuzurile sexuale din dioceza din Köln, în 2010, numărul catolicilor germani a scăzut de atunci şi până în 2019 cu aproximativ 2 milioane, la 22,6 milioane.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite