Putin și Macron, discuție despre situația de securitate de la centrala nucleară Zaporojie

0
Publicat:

Liderul de la Kremlin și președintele francez Emmanuel Macron au vorbit despre situația de securitate de la centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul forțelor invadatoare, a anunțat, duminică, Kremlinul, relatează Reuters, conform Agerpres.

 Putin și Macron au vorbit despre centrala nucleară Zaporojie. FOTO EPA-EFE (Arhivă)
Putin și Macron au vorbit despre centrala nucleară Zaporojie. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Cei doi șefi de stat, care au purtat o convorbire telefonică, au afirmat că sunt pregătiți pentru o „interacţiune nepolitizată" în această chestiune, cu participarea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Kremlinului. 

Operatorul ucrainean Energoatom, a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, că operațiunile la centrală au fost sistate complet ca măsură de siguranță.  

Centrala „este oprită complet", după ce Energoatom a deconectat unitatea şase de la reţeaua de alimentare cu energie electrică la ora 3:41 (00:41 GMT).

Se fac pregătiri pentru răcirea sa şi transferul în starea de răcire", a transmis operatorul ucrainean. 

Totodată, compania a precizat că, sâmbătă, a readus la capacitate operațională conexiunea la sistemul electric, despre care a afirmat că a fost afectată de atacurile ruse, permițând centralei să fie alimentată de la sistemul energetic ucrainean. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite