Programul electoral al Angelei Merkel ar putea costa 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul electoral al cancelarului german, Angela Merkel, pentru alegerile legislative de la sfârşitul lunii septembrie ar putea costa aproximativ 30 de miliarde de euro.

Preşedinta Uniunii Creştin-Democrate, Angela Merkel, se va prezenta în campania pentru legislative cu promisiuni electorale al căror cost este de 28,5 miliarde de euro“, scrie publicaţia germană „Handelsblatt“, citată de France Presse.

Potrivit cotidianului economic, cancelarul federal a anunţat aceste măsuri în cursul unei teleconferinţe cu membrii CDU, desfăşurată marţi seară.

Din suma respectivă, 7,5 miliarde de euro vor fi îndreptaţi spre creşterea deducerii standard din impozitul pe venit, acordată pentru fiecare copil al unei familii, potrivit calculelor efectuate de Ministerul de Finanţe la solicitarea „Handelsblatt“.

Pentru aceasta, alocaţiile familiale vor fi majorate cu 35 de euro în raport cu nivelul lor actual, de 184 de euro lunar pe copil, pentru primii doi copii.

CDU doreşte astfel „să îi sprijine mai mult pe părinţii cu copii“, a subliniat Angela Merkel, în contextul în care Germania afişează o natalitate în scădere.

Introducerea unei pensii „pentru mame“, destinată femeilor care au crescut copii, sau majorarea pensiilor de invaliditate pentru persoanele aflate în incapacitate de muncă ar atrage cheltuieli la bugetul federal şi fondurile de pensii de până la 20 de miliarde de euro, a adăugat ziarul german.

În plus, şefa guvernului de la Berlin a promis, de asemenea, să majoreze anual cu un miliard de euro investiţiile în infrastructură în viitoarea legislatură.

În cursul teleconferinţei. Angela Merkel a mai dat asigurări că va introduce un sistem pentru a frâna creşterea chiriilor cu ocazia relocării apartamentelor.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite