Prizonierii de război ucraineni predați de Moscova au fost „torturați cu brutalitate”

0
0

Zilele trecute a avut loc un nou schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia. Mulți dintre prizonierii ucraineni predați Kievului de Moscova au fost "torturați cu brutalitate" în captivitate, potrivit unui înalt oficial ucrainean.

Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

"Mulţi dintre ei au fost torturaţi cu brutalitate", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Kirilo Budanov, şeful departamentului de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit Agerpres. Oficialul ucrainean nu a oferit mai multe detalii legat de natura presupuselor acte de tortură la care ar fi fost supuși soldații ucraineni capturați la Azovstal.

Budanov a mai spus și că printre persoanele predate de Moscova sunt "persoane a căror condiţie fizică este mai mult sau mai puţin normală în afară de subnutriţia cronică din cauza condiţiilor proaste de detenţie".

Prizonierii ucraineni au fost deținuți în teritoriile ocupate de trupele ruse în Ucraina, dar au fost duși și în Rusia, potrivit declarațiilor lui Budanov, care a luat parte la organizarea schimbului de prizonieri. 

Ministrul de interne Denis Monastirski a declarat că toți ucrainenii predați de ruși au nevoie de reabilitare psihologică. 

În cadrul celui mai mare schimb de prizonieri militari de la începutul războiului, Kievul a reușit să recupereze 205 ucraineni, printre care se află și șefi ai apărării de la Azvostal, din Mariupol. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite