Primarul Kievului prevede un scenariu apocaliptic pentru această iarnă

0
0

Vitali Klitschko susține că în capitala Ucrainei  s-ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură.

Vitali Klitschko, primarul Kievului
Vitali Klitschko, primarul Kievului

 Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat miercuri cu privire la un scenariu "apocaliptic" pentru capitala ucraineană în această iarnă, dacă vor continua atacurile aeriene rusești.

Primarul spune că populația trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil.

"Kievul ar putea pierde alimentarea cu energie electrică, apă și căldură. Ar putea veni apocalipsa, ca în filmele de la Hollywood, când nu este posibil să trăiești în case având în vedere temperatura scăzută", a declarat primarul Vitali Klitschko într-un interviu acordat Reuters.

Klitschko susține că dacă temperaturile pot coborî până la minus 15 grade Celsius, va fi foarte dificil pentru oraș, întrucât acesta ar putea rămâne fără încălzire centrală.

"Dacă alimentarea cu energie electrică va continua să lipsească în timp ce temperaturile exterioare rămân scăzute, vom fi din păcate nevoiți să evacuăm apa din clădiri", a spus el.

"În caz contrar, apa poate îngheța și poate rupe întreaga rețea de alimentare cu apă, iar clădirile vor fi atunci total improprii pentru a fi folosite în continuare".

Klitschko a îndemnat locuitorii să pregătească provizii de urgență de alimente și apă, precum și să aibă haine și documente pregătite pentru o plecare rapidă în cazul în care alimentarea cu energie termică este oprită.

Deocamdată, nu se pune problema evacuării oamenilor, pentru că există și încălzire, și electricitate, dar locuitorii trebuie să fie pregătiți pentru orice eventualitate.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri