Prim-ministrul Republicii Moldova a anunţat că nu este necesară mobilizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Natalia Gavriliţă a declarat că guvernul de la Chişinău menţine un dialog permanent cu reprezentanţii Transnistriei.

Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavriliţă, a anuntat ca nu este nevoie de mobilizare pe fondul atentatelor teroriste si agravarii situatiei din jurul Transnistriei. Ea a spus acest lucru luni, răspunzând la întrebările jurnaliştilor la o conferinţă de presă comună cu secretarul general al ONU, António Guterres, la Chişinău.

"Nu avem un singur motiv de îngrijorare serioasă şi de astfel de acţiuni. Menţinem un dialog cu reprezentanţii Pridnestroviei. Facem eforturi pentru a reduce preocuparea publicului. Dacă situaţia se va schimba, vom anunţa publicul prin canale oficiale", a asigurat ea. .

Săptămâna trecută, în Transnistria au fost comise o serie de atacuri teroriste. Liderul republicii nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a spus că sabotajul a fost organizat de pe teritoriul Ucrainei şi a introdus nivelul maxim de ameninţare teroristă. Au fost amenajate puncte de control la intrarea în oraşe, iar echipele de poliţie întărite patrulează în aşezări. Anterior, Aleksey Arestovich, consilier al biroului Preşedintelui Ucrainei, a spus că armata ţării sale ar putea intra în Transnistria, dacă Chişinăul va face o astfel de solicitare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite