Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, laudă ritmul „uimitor” al reformelor ucrainene

0
Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăudat vineri progresele „uimitoare” înregistrate de Ucraina în implementarea reformelor pentru combaterea corupției, menținerea drepturilor minorităților și asigurarea unui sistem judiciar independent.

Ursula Von der Leyen, președintele CE FOTO EPA EFE
Ursula Von der Leyen, președintele CE FOTO EPA EFE

Lupta împotriva corupției este o cerință esențială pentru ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană, care a oferit Kievului statutul de candidat anul trecut, transmite Reuters.

Ucraina lucrează la un pachet de reforme „de la independența sistemului judiciar la lupta împotriva corupției, de la drepturile minorităților la libertatea presei”, a declarat von der Leyen în timpul unei ceremonii de premiere la New York.

Trebuie să spun că este uimitor să văd cât de rapid și hotărât imlementează, Ucraina, aceste reforme în ciuda războiului. Ei își apără țara și se reformează”, a spus ea, dar nu a abordat în mod specific cererea Ucrainei de a adera la blocul celor 27 de națiuni și nu a precizat vreo măsură specială de reformă la care se referea.

Înalți oficiali ai UE au declarat luna trecută că Ucraina înregistrează progrese în ceea ce privește reformele politice pentru a deschide calea discuțiilor de aderare, dar încă mai trebuie să progreseze în cinci domenii importante.

FMI a deblocat luna trecută o tranșă de 890 de milioane de dolari din pachetul său pe baza „progresului puternic” al Ucrainei în îndeplinirea angajamentelor de reformă, dar a spus că alte măsuri de transparență și anticorupție „trebuie să continue fără întârziere”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite