Premierul Macedoniei de Nord demisionează după înfrângerea partidului său în alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Prim-ministrul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, s-a retras din funcţie duminică, din cauza rezultatelor slabe obţinute de partidul său la alegerile municipale.

El a demisionat atât din funcţia de prim-ministru, cât şi din cea de preşedinte al partidului, a relatat agenţia de presă de stat MIA, conform dpa. Zaev, care conducea Partidul Social-Democrat (SDSM), este considerat un reformator pro-occidental.

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru înfrângerea din alegeri", a declarat Zaev.

Zaev îşi împlineşte astfel promisiunea anterioară că va demisiona dacă partidul său va avea un rezultat slab în capitala Skopje.

Candidatul opoziţiei pentru funcţia de primar al oraşului Skopje, Danela Arsovska, a câştigat în turul doi al alegerilor de duminică cu 55,85% din voturi. Arsovska a candidat ca independentă cu sprijinul partidului conservator de opoziţie VMRO-DPMNE. 

Actualului primar Petre Sigelov, din partidul lui Zaev, a obţinut 40,60%, a anunţat biroul electoral central după numărarea a 60% din voturi.

Împreună cu Uniunea Democratică pentru Integrare (DUI), care reprezintă comunitatea etnică albaneză, SDSM-ul lui Zaev are doar 62 din cele 120 de locuri din parlament.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite