Premierul italian Draghi l-a acuzat pe preşedintele turc Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene, afirmaţie condamnată de Ankara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

Premierul italian Mario Draghi l-a acuzat, joi, pe preşedintele turc Tayyip Erdogan că a umilit-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în această săptămână, şi a spus că este important să fii franc cu „dictatorii”, afirmaţii condamnate de Ankara, transmite Reuters.

Von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au întâlnit cu Erdogan marţi, la Ankara. Şefa Comisiei a fost în mod clar deranjată atunci cînd cei doi bărbaţi s-au aşezat pe singurele două scaune pregătite, ea fiind nevoită să stea pe o canapea adiacentă.

„Sunt în dezacord total cu comportamentul lui Erdogan faţă de preşedinta von der Leyen...Consider că a fost un comportament nepotrivit şi mi-a părut foarte rău pentru umilinţa suferită de von der Leyen”, a declarat Draghi reporterilor.

„Cu aceşti, haideţi să le spunem ceea ce sunt – dictatori – cu care trebuie să ne coordonăm, trebuie să fim franci atunci când ne exprimăm viziunile şi opiniile diferite”, a adăugat Draghi.

Ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la Ministerul turc de Externe, în legătură cu comentariile premierului Draghi, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu, iar ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a criticat remarcile.

„Condamnăm cu tărie discursul populist, inacceptabil al premierului italian numit Draghi şi comentariile nereţinute şi urâte ale acestuia referitoare la preşedintele nostru ales”, a scris Cavusoglu pe Twitter.Joi mai devreme, Cavusoglu a declarat că aşezarea la întâlnire a fost aranjată în funcţie de solicitările UE şi de protocolul internaţional şi că Turcia este subiectul unor „acuzaţii nedrepte”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite