Premierul italian a anunţat organizarea referendumului pentru amendarea constituţiei în perioada 25 noiembrie - 5 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat marţi că referendumul privind amendarea constituţiei va avea loc în perioada 25 noiembrie şi 5 decembrie, fără să precizeze o dată exactă pentru scutinul care este considerat crucial pentru cariera sa politică, scrie Reuters.

Renzi a întârziat în repetate rânduri data referendumului naţional privind amendarea constituţiei. De asemenea, premierul a susţinut la începutul anului că cel mai probabil scrutinul va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie.

Amendamentele aprobate de parlamentari vizează reducerea rolului jucat de Senat şi mai multă putere în mâinile guvernatorilor regionali. Sondajele de opinie susţin că rezultatul va fi extrem de strâns.

Matteo Renzi a declarat în repetate rânduri că îţi va da demisia din fruntea executivului şi se va retrage din politică dacă reforma constituţională este respinsă de către alegătorii italieni.

În ultimul interviu, premierul a susţinut că rămâne în picioare decizia de a se retrage din politică dacă rezultatele scrutinului nu sunt favorabile, însă nu doreşte ca discuţia să se concentreze asupra propriului său viitor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite