Premierul danez i-a „propus“ omologului său turc să îşi amâne vizita în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul danez Lars Lokke Rasmussen FOTO politiken.dk
Premierul danez Lars Lokke Rasmussen FOTO politiken.dk

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen i-a „propus“ astăzi omologului său turc Binali Yildirim să îşi amâne vizita în Danemarca, prevăzută pentru sfârşitul acestei luni, din cauza „escaladării“ tensiunilor între Turcia şi Olanda, relatează AFP.

„O astfel de vizită nu ar putea fi făcută făcând abstracţie de atacurile actuale ale Turciei la adresa Olandei. Deci, i-am propus colegului meu turc să amâne întâlnirea noastră“, a anunţat şeful Guvernului danez într-un comunicat citat de AFP şi news.ro.

„Într-o perioadă normală, ar fi o plăcere să îl primesc pe premierul turc Yildirim, cu care am avut un dialog direct şi constructiv pe 10 decembrie, la Ankara“, a adăugat el.

Rasmussen a subliniat că Danemarca „priveşte cu o îngrijorare puternică evoluţia Turciei, unde principiile democratice sunt supuse la o presiune puternică“.

O vizită a premierului turc la Copenhaga ar putea fi percepută ca o manifestare a „unei viziuni mai complezente“ a Guvernului danez în ceea ce priveşte evoluţia politică din Turcia, „ceea ce este departe de adevăr“, a subliniat Rasmussen.

Vizita oficială a lui Yildirim urma să aibă loc pe 20 martie, potrivit postului de radio danez DR. 

Tentativele miniştrilor de la Ankara de a mobiliza diaspora turcă pentru referendumul privind sporirea puterilor lui Recep Tayyip Erdogan au provocat în ultimele săptămâni tensiuni între Turcia şi mai multe state europene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite