Premierul britanic Boris Johnson vrea să împiedice prin lege prelungirea tranziţiei Brexitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul britanic Boris Johnson vrea un Brexit ca la carte
Premierul britanic Boris Johnson vrea un Brexit ca la carte

Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson intenţionează să împiedice prin lege orice prelungire a perioadei de tranziţie a Brexitului la sfârşitul lui 2020, scrie presa britanică, relatează Reuters.

Un asemenea demers, dezvăluit de postul ITV, ar lăsa Guvernului doar 11 luni pentru a negocia viitoarea sa relaţie cu Uniunea Europeană (UE), după realizarea Brexitului, prevăzută la 31 ianuarie.

Partidul Conservator al lui Boris Johnson, care a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative de joi, a promis în campania electorală că perioada de tranziţie nu va fi prelungită după decembrie 2020, cu toate că aceasta poate fi prelungită până în decembrie 2022, aşa cum prevede acordul pe care l-a încheiat cu Bruxellesul.

Majoritatea absolută de care dispune în Camera Comunelor îi oferă acum şefului în exerciţiu al Guvernului posibilitatea de a amenda legislaţia şi de a transmite mesaje Bruxellesului, însă negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a avertizat deja că 11 luni sunt insuficiente în vederea unui acord comercial global.

Legislaţia care pune în aplicare ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană urmează să fie prezentată vineri în Parlamentul rezultat din alegerile legislative anticipate de joi, a anunţat luni un purtător de cuvânt al lui Johnson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite