Premieră mondială. Un candidat AI va fi pe buletinele de vot la alegerile generale din Marea Britanie. Cine este AI Steve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„AI Steve”, reprezentat de un om de afaceri din Sussex, Steve Endacott, va apărea pe buletinele de vot la alegerile genererale de luna viitoare din Marea Britanie, alături de candidații non-AI care candidează pentru a reprezenta alegătorii din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un oraș de pe coasta de sud a Angliei. 

 Steve Endacott: AI Steve este copilotul AI FOTO: ai-steve.co.uk
Steve Endacott: AI Steve este copilotul AI FOTO: ai-steve.co.uk

„AI Steve”, reprezentat de omul de afaceri din Sussex, Steve Endacott, va apărea pe buletinul de vot alături de candidații non-AI care candidează pentru a reprezenta alegătorii din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un oraș de pe coasta de sud a Angliei.

AI Steve este copilotul AI”, a spus omul de afaceri din Sussex, Steve Endacott, într-un interviu. „Sunt adevăratul politician care intră în Parlament, dar sunt controlat de copilotul meu”, a adăugat acesta, potrivit NBC News.

Endacott este președintele Neural Voice, o companie care creează asistenți vocali personalizați pentru companii sub forma unui avatar AI. Tehnologia Neural Voice se află în spatele AI Steve, unul dintre cele șapte personaje create de companie pentru a-și prezenta tehnologia.

El a spus că ideea este de a folosi inteligența artificială pentru a crea un politician care este mereu în preajmă pentru a discuta cu alegătorii și care poate lua în considerare opiniile lor.

Oamenii pot pune întrebări AI Steve sau pot împărtăși opiniile lor despre politicile lui Endacott pe site-ul său web, timp în care un model lingvistic va oferi răspunsuri vocale și scrise, conform unei baze de date cu informații despre politicile partidului său.

Dacă nu are o politică pentru o anumită problemă ridicată, AI va efectua câteva cercetări pe internet înainte de a implica alegătorii și de a-i împinge să sugereze o politică.

AI Steve, care este deschis publicului să încerce, a declarat pentru NBC News ca răspuns la o întrebare despre poziția sa față de Brexit: „Ca democrație, Regatul Unit a votat să plece și este responsabilitatea mea să implementez și să optimizez această decizie indiferent de opinii personale asupra acestei chestiuni.” „Aveți vreo idee despre cum ar trebui gestionat Brexitul în viitor?” a adăugat AI.

În 2022, Endacott a candidat fără succes la alegerile locale în cadrul Partidului Conservator. A primit mai puțin de 500 de voturi. De data aceasta, natura neobișnuită a candidaturii sale pare să fi stârnit mai mult interes pe X.

Endacott se descrie ca un „centris” care se aliniază într-o anumită măsură cu Partidul Verzilor. Partidul său, Smarter U.K., nu a fost înregistrat la timp pentru alegerile din acest an.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite