Predoiu: "Au existat discuţii şi cu lumea a treia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat pentru postul naţional de televiziune sâmbătă că au existat discuţii cu statele aliate NATO şi "lumea a treia", care ar putea fi îngrijorate de strategia României de a găzdui elemente ale scutului anirachetă american, scrie ediţia online a cotidianului Financiarul.

Vreau să subliniez că partenerul Statelor Unite a dat dovadă de maximă transparenţă în acest proces şi că au existat discuţii continue între cele două părţi. Aceste discuţii sunt un plus la parteneriatul strategic dintre România şi SUA. Ar trebui să ne amintim că există un asemenea parteneriat şi că această decizie îi conferă mai multă substanţă.

Sunt 130 de ani de la stabilirea unor relaţii diplomatice între România şi Statele Unite. Este fără îndoială o coincidenţă, dar un plus de securitate pentru România ar putea însemna mai multă stabilitate şi mai multă siguranţă pentru dezvoltarea statelor democratice, a declarat Predoiu, fostul ministru de externe român.

Întrebat de ce ar trebui să protejeze acest scut antirachetă România, Predoiu a declarat că sistemul şi strategia de dezvoltare a sistemului de apărare este în concordanţă cu o serie de măsruri adoptate în cadrul summitului NATO din aprilie 2008 şi la cel din 2009.

Acest sistem prevede protejarea aliaţilor împotriva unor serii de riscuri cauzate de atacurile cu rachete cu rază media dau lungă de acţiune venite din Orientul Mijlociu, a mai adăugat Predoiu, potrivit cotidianului citat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite