Poveglia, „cea mai bântuită insulă din lume”, scoasă la licitaţie de guvernul din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poveglia, insulă aflată la sud de Laguna Veneţiei, este una dintre cele mai înfricoşătoare destinaţii turistice din lume, ea fiind recunoscută datorită numeroaselor povestiri de groază cu fantome şi fenomene paranormale. Însă Italia a decis recent să o scoată la licitaţie pentru a şterge o parte din datoriile ţării, iar gropile comune ale victimelor ciumei şi ruinele spitalului pentru boli mintale ar putea deveni fundaţia pentru o hotel de lux.

Au existat atât de multe poveşti despre spiritele care bântuie insula, încât autorităţile au interzis turiştilor să mai calce pe pământul „blestemat” al Povegliei, relatează publicaţia britanică „The Daily Mail”. Însă situaţia este pe cale să se schimbe, iar orice doritor cu dare de mână ar putea avea o parte din insulă, deoarece guvernul italian intenţionează să o liciteze pentru a acoperi o parte din uriaşele datorii ale ţării.

Reputaţia insulei dăinuieşte de secole, fiind susţinută de nenumăratele mărturii ale vizitatorilor. Poveglia este locul unde autorităţile din Veneţia au decis să arunce cadavrele a aproximativ 100.000 de cetăţeni omorâţi de ciumă, în secolul al XVI-lea, din cauză că oraşul s-a dovedit incapabil să suporte o asemena plagă. Însă pe lângă corpurile neînsufleţite au fost târâţi pe insulă şi veneţienii atinşi de boală, însă vii, şi au fost lăsaţi să moară în agonie.

Pe insulă există gropi comune, unde cadavrele au fost arse sau pur şi simplu lăsate deschise. Se spune că solul insulei este un amestec de ţărână şi cenuşă de om.

Ulterior, pe insulă a fost înfiinţat un spital pentru boli mintale, unde au fost aduşi zeci de bolnavi. Aceştia ar fi spus că aud şoaptele şi plânsetele victimelor ciumei în interiorul spitalului, însă nimeni nu le-a dat crezare din cauza bolilor de care sufereau deja. Pacienţii erau în controlul directorului, un medic crud care îşi dorea atât de tare să depisteze sursa problemelor psihice ale omului încât supunea bolnavii la operaţii de lobotomie inutile.

Chiar directorul spitalului ar fi ajuns înnebunit de vocile fantomelor de pe insulă şi s-a aruncat de pe acoperişul spitalului.

Puţinii vizitatori care au mai avut ocazia să calce pe insulă de atunci au repovestit aceleaşi istorisiri de groază, vorbind despre voci şi suspine. Pe insulă au sosit şi echipe care au spus că ar fi detectat activităţi paranormale intense.

În ciuda acestor legende, guvernul italian speră să obţină aproximativ 500 de milioane de euro, iar potenţialul insulei să fie descoperit şi exploatat în scopuri profitabile.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite