Portelicopterul „Vladivostok“, de tip Mistral, face primele teste pe mare cu marinari ruşi la bord

0
0

Portelicopterul Vladivostok de tip Mistral, la bordul căruia se află 200 de marinari ruşi, a părăsit portul francez Saint Nazaire pentru a efectua teste. Marinarii ruşi s-au îmbarcat încă de vineri seara în vederea acestei ieşiri pe mare de aproximativ zece zile, în care vor fi efectuate exerciţii practice.

Prevăzută iniţial pentru miercuri şi amânată câteva zile, plecarea pe mare a navei Vladivostok a fost urmărită, din portul Saint-Nazaire, de câteva zeci de persoane, în prezenţa lui Bernard Grua, liderul grupului "No Mistrals for Putin", care se opune livrării navei.

Franţa a condiţionat în urmă cu zece zile livrarea către Rusia a portelicopterului Vladivostok de o implementare a armistiţiului în estul Ucrainei şi de o "soluţionare politică" a crizei. Preşedintele François Hollande a amânat până "la sfârşitul lui octombrie" luarea unei decizii cu privire la livrare, un termen reiterat marţi de către ministrul Apărării Jean-Yves Le Drian.

În 2011, compania franceză DCNS şi cea rusă Rosoboronexport au încheiat un contract de livrare a două portelicoptere. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de euro. Primul portelicopter – Vladivostok – trebuie să intre în dotarea flotei ruse în 2014, iar al doilea – Sevastopol – în anul 2015.


 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite