Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion de tip FA-50 al Forţelor aeriene sud-coreene Foto Wikimedia.org
Avion de tip FA-50 al Forţelor aeriene sud-coreene Foto Wikimedia.org

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, o primă serie de 180 de tancuri şi obuziere K2 Black Panther din Coreea de Sud, a declarat vineri ministrul Apărării de la Varşovia, în timp ce ţara îşi întăreşte armata din cauza războiului din Ucraina declanşat de Rusia, transmite Reuters.

Invazia din 24 februarie, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”, a stârnit temeri de securitate în rândul multor ţări din fostul bloc comunist din estul Europei, iar Polonia, membră a NATO, a promis că va creşte cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) şi că va creşte de două ori mai mult mărimea armatei sale, pentru a descuraja orice atacuri.

”Primele unităţi vor fi livrate anul acesta şi în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) la prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia”, a spus Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu cu săptămânalul Sieci, publicat online.

Blaszczak a spus că Polonia va cumpăra şi obuziere şi avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

”Suntem interesaţi să achiziţionăm trei escadroane, adică 48 de avioane. Primul avion ar urma să fie livrat în Polonia anul viitor”, a spus Blaszczak.

Rezervorul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem. Avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries (KAI).

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite