Imigraţia va creşte populaţia Regatului Unit cu 6,1 milioane până în 2036

0
Publicat:

Imigraţia va contribui cu 6,1 milioane de oameni la creşterea populaţiei Regatului Unit până în 2036, a estimat marţi Oficiul de Statistici Naţionale (ONS), potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Migranți. FOTO Shutterstock
Migranți. FOTO Shutterstock

Proiecţiile oficiale apărute înaintea alegerilor vor creşte presiunile asupra premierului Rishi Sunak pentru reducerea fenomenului, apreciază agenţia.

Potrivit Oficiului de Statistici Naţionale populaţia ţării va creşte de la 67 de milioane în 2021 la 73,7 milioane în 2036, atingând pragul de 70 de milioane la jumătatea lui 2026, în cea mai mare parte din cauza migraţiei. Din 2028, imigraţia netă va fi de 315.000 de oameni anual.

Creșterea care se va înregistra în intervalul respectiv de 15 ani reflectă şi un număr de naşteri mai mare cu 541.000 decât cel al deceselor.

Record în 2022

Conform cifrelor date publicităţii în noiembrie anul trecut, migraţia netă a atins în 2022 nivelul record de 745.000, după care a rămas la valori ridicate. Mulţi dintre migranţi provin din ţări ca India, Nigeria sau China, nu din Uniunea Europeană.

Migraţia legală, care a dominat multă vreme peisajul politic britanic, va fi un subiect important în alegerile de anul acesta, consideră Reuters. Este şi capitolul la care Sunak se confruntă cu presiuni.

Guvernul pe care îl conduce a anunţat luna trecută măsuri mai stricte de acordare a vizelor, inclusiv praguri salariale mai ridicate şi restricţii pentru migranţii care doresc să îşi aducă familiile.

Respectivele au fost criticate de mediul de afaceri şi de sindicate, menţionează Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite