Poliţia italiană, percheziţii la un grup de antivaccinişti. Plănuiau acţiuni violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist italian - arhiva foto
Poliţist italian - arhiva foto

Grupul antivaccinist plănuia o serie de acţiuni violente în cadrul unor manifestaţii ce urmează să aibă loc zilele viitoare. percheziţiile s-au desfăşurat în mai multe oraşe din Italia.

Adepţii mişcării No Vax au creat un grup pe reţeaua Telegram şi ameninţau cu acţiuni violente în timpul demonstraţiilor de protest la adresa guvernului. Percheziţiile au avut loc în Milano, Bergamo, Roma, Veneţia, Padova şi Reggio Emilia, potrivit ANSA, arată Hotnews.

„Când mergem la Roma, primii care trebuie atacaţi sunt jurnaliştii”, este unul dintre mesajele de pe chat-ul Telegram prin care opt adepţi ai mişcării No-vax plănuiau acţiuni violente. Grupul cuprinde mai mult de 200 de persoane, dar opt au fost identificate ca punând la cale şi atacuri. 

Pentru „a arunca în aer dubele TV”, antivacciniştii plănuiau să utilizeze „cocktailuri Molotov”. Potrivit celor raportate la sediul poliţiei din Milano, subiecţii „aveau o adevărată ură faţă de presă, considerată subordonată regimului”.

Grupul celor opt era format din cinci femei şi trei bărbaţi care plănuiau să construiască inclusiv dispozitive rudimentare, bombe artizanale şi să procure cuţite. „Războinciii”, aşa cum se autointitula grupul, erau nemulţumiţi de politicile guvernamentale privind campaniile de vaciinare împotriva COVID-19.

„În momentul de faţă, din monitorizarea noastră nu rezultă existenţa altor chat-uri similare, cu antivaccinişti care să instige la acţiuni violente", au precizat poliţiştii italieni.

Citeşte şi: 

Administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-Covid va începe în Italia la finalul lunii septembrie

Un tânăr de 34 de ani, infectat cu SARS CoV-2, a murit după ce a părăsit spitalul pe propria răspundere

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite