Poliţia italiană a confiscat droguri în valoare de 50 de milioane de euro destinate luptătorilor Statului Islamic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia italiană a confiscat 24 de milioane de pastile de Tramadol, un analgezic opioid apreciat de jihadişti, într-un port din Calabria. Autorităţile italiene suspectează că  ISIS  intenţiona să vândă drogurile  luptătorilor săi pentru strânge 50 de milioane de euro pe care să-i folosească ăn viitoarele acţiuni teroriste.

Poliţia italiană a interceptat 24 de milioane de pastile de tramadol, despre care se spune că ar fi trebuit să fie vândute luptătorilor grupării teroriste din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, scrie ziarului italian La Repubblica. Captura a avut loc în portul Calabria din Gioia Tauro. Operaţiunea a fost posibilă cu ajutorul agenţilor americani din cadrul Administraţiei de Aplicare a Drogurilor din SUA. 

Tramadolul, cunoscut şi sub denumirea de ”drogul luptătorilor”, este popular printre jihadişti datorită capacităţii sale de a elimina durerea şi oboseala.

Anchetatorii italieni sunt de părere că liderii reţelei teroriste Stat Islamic plănuiau să vândă drogurile propriilor militanţi la preţul de doi euro pe tabletă. Banii obţinuţi urmau să fie folosiţi pentru diverse operaţiuni teroriste.

”Potrivit informaţiilor din investigaţie, traficul de Tramadol este gestionat direct de către Stat Islamic pentru a finanţa activităţile teroriste planificate în întreaga lume”, se arată într-un comunicat al autorităţilor din Italia.

În plus, o parte din bani ar fi mers pentru finanţarea mişcărilor teroriste şi extremiste din Libia, Siria şi Irak.

Legături între Statul Islamic şi mafia calabreză?

Procurorul italian Gaetano Paci, care lucrează la direcţia anti-mafia din Calabria, a sugerat că ar putea exista legături între ISIS şi puternica mafie calabreză Ndrangheta. Portul  din Gioia Tauro este cunoscut ca un punct de tranzit pentru multe droguri şi pentru ca mărfurile să fie acceptate în port, este necesar să se obţină autorizarea clanurilor mafiei locale, potrivit lui La Repubblica. 

"Am identificat mai mulţi transportatori şi unele familii cu leg[turi cu Ndrangheta care par să fie legate în activităţi de tot felul cu organizaţia teroristă. Pentru moment, încercă, să pune informaţiile  cap la cap, a subliniat procurorul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite