Poliţia din Kosovo susţine că o patrulă a fost atacată la graniţa cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă / Armend NIMANI / AFP
Foto Arhivă / Armend NIMANI / AFP

Poliţia din Kosovo susţine că una dintre patrulele sale din apropierea graniţei cu Serbia a fost atacată, sâmbătă, într-o zonă afectată de disputele etnice şi activităţile de contrabandă.

„Au fost cel puţin zece împuşcături, trase aproape de o barcă a poliţiei, dar nimeni nu a fost rănit", a declarat poliţia într-un comunicat, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

 Poliţia a spus că patrula a fost atacată în apropierea oraşului Zubin Potok, când încerca să lanseze o barcă pe lacul Gazivoda, parte a graniţei.

În ultima perioada, tensiunile dintre Priştina şi Belgrad s-au intensificat, iar săptămâna trecută au ajuns la apogeu după ce Kosovo a declarat că îi va obliga pe sârbii care trăiesc în nord şi folosesc la maşini numere de înmatriculare sârbeşti să solicite plăcuţe eliberate de instituţiile din Priştina. Obligaţia este în prezent amânată.

Etnicii sârbi reprezintă aproximativ 5% din populaţia kosovară, care este formată în proporţie de 90% din etnici albanezi.

Pentru a atenua tensiunile, preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi prim-ministrul kosovar Albin Kurti, se vor întâlni la Bruxelles pe 18 august. 

În nordul Kosovo trăiesc în jur de 50.000 de sârbi, dar ei nu recunosc declaraţia de independenţă din 2008 şi menţin legături strânse cu Belgradul.

Kosovo este recunoscut de peste 100 de ţări, în principal occidentale, dar nu şi de state precum Serbia, Rusia sau China.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite