Petiţie şi îndemnuri la amânarea alegerilor în urma atentatului de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii britanici sunt îndemnaţi să amâne alegerile generale anticipate programate peste cinci zile, pe 8 iunie, în urma celui de-al doilea atac terorist de la Londra în două săptămâni, relatează The Telegraph.

La câteva ore după atacul de pe London Bridge, politicienii erau îndemnaţi, pe reţele de socializare, să amâne alegerile de joi.

Aceste îndemnuri sunt tot mai insistente după ce poliţia a anunţat că şase persoane au fost ucise în atac, dar şi autorii acestuia.

Campania electorală a fost suspendată timp de mai multe zile după atentatul sinucigaş de la Manchester Arena, luna trecută, soldat cu 22 de morţi.

Îndemnul la suspendarea activităţii politice a fost lansat de Mark Oxley într-o petiţie, postată pe site-ul Change.org.

”Sunt destul de sigur că un procent mare din populaţia britanică este de acord că nu este momentul să organizăm alegeri generale. După al doilea atac devastator, cred că a venit vremea să acordăm prioritate securităţii ţării noastre şi poporului ei. De aceea vă cer să anulaţi alegerile generale în viitorul apropiat”, scrie el.

Opinia sa este împărtăţită de mulţi pe Twittter.

Un utilizator, Matt, afirmă că el consideră că nu mai este sigur să se continue în vederea scrutinului.

Alţii susţin o suspendare a alegerilor, inclusiv actriţa şi activista Anna Friel, care a declarat că alegerile ar trebui amânate.

Chris Cook apreciază că este imposibil să se organizeze alegeri în contextul în care agenda publică este dominată de terorism.

Alt utilizator al reţelei de socializare Twitter scrie că un lider puternic ar amâna alegerile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite