Peste 7.000 de migranţi au dat în judecată statul german, pentru că nu le-a procesat cererile de azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de migranţi au dat în judecată statul german, pentru că nu au procesat în timp util cererile lor de azil, relatează Russia Today. Până în luna iunie, circa 7.014 de plângeri fuseseră depuse împotriva Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Numărul este de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în primul trimestru al anului 2016, precizează RT.

Comisarul german pentru integrare, Sevim Dagdelen, parlamentar al formaţiunii de stânga Die Linke, a acuzat Guvernul pentru numărul mare de plângeri. “Nu poate fi vina BAMF că nu poate procesa adecvat cererile de azil. Dublarea numărului (de procese – n.r.) arată un eşec al Guvernului”, a subliniat oficialul.

Faptul că solicitanţii de azil trebuie să aştepte luni sau chiar ani înainte de a putea depune o cerere, apoi trebuie să aştepte din procesarea acesteia “este otravă pentru integrarea refugiaţilor”, a avertizat Dagdelen.

O purtătoare de cuvânt a BAMF a descris creşterea numărului de procese drept un “fenomen temporar” şi a dat asigurări că acesta va scădea. Ea a invocat creşterea recentă a numărului de cereri de azil.

Numărul refugiaţilor primiţi anul acesta în Germania ar urma să fie de până la 300.000, a declarat luna trecută şeful BAMF, Frank-Jurgen Weise.

În anul 2015, Germania a primit circa un milion de migranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite