Peste 40.000 de ucraineni au rămas fără curent, după un atac nocturn rus

0
Publicat:

Peste 40.000 de ucraineni nu aveau curent vineri dimineaţa în centrul şi nord-estul Ucrainei, după un nou atac rus cu drone care a avut loc în timpul nopţii, informează AFP.

Zone întregi din Ucraina sunt fără curent electric FOTO: arhivă
Zone întregi din Ucraina sunt fără curent electric FOTO: arhivă

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au reuşit să doboare 11 dintre cele 24 de drone explozive de concepţie iraniană Shahed lansate asupra regiunilor Dnipro şi Kirovograd (centru), Herson (sud) şi Harkov (nord-est), scrie Agerpres.

La Krîvîi Rig (Krivoi Rog), o lovitură cu dronă a lăsat fără curent electric circa 40.000 de persoane, a declarat guvernatorul regiunii Dnipro, Serghii Lisak.

În regiunea Harkov, guvernatorul Oleg Sinegubov a informat la rândul său asupra unor atacuri nocturne cu drone, rachete şi artilerie, precizând că 64 de localităţi din regiune erau private de electricitate, fără a preciza la acest stadiu câţi locuitori sunt afectaţi exact.

Ucraina se confruntă aproape în fiecare noapte cu atacuri aeriene, uneori cu zeci de tiruri de rachete şi de drone ce vizează centre urbane.

De mai multe luni, forţele ucrainene replică prin lansarea propriilor drone şi rachete împotriva Rusiei, făcând uneori de asemenea morţi printre civili. Regiunea rusă de frontieră Belgorod este cu precădere vizată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite