Peste 1300 de migranţi au ajuns într-un interval de 24 de ore pe insula italiană Lampedusa

0
Publicat:

Peste 1.300 de migranţi au ajuns într-un interval de 24 de ore pe insula italiană Lampedusa dintre Sicilia şi nordul Africii, transmite agenţia italiană de presă ANSA, preluată joi de dpa.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Migranţii originari din Siria, Yemen şi mai multe ţări africane au pornit la bordul unor ambarcaţiuni mici, din oraşul tunisian Sfax, aflat la mai puţin de 190 de km de insulă. Numai de la miezul nopţii până joi dimineaţa, aproape 900 din ei au ajuns în Lampedusa cu 21 de bărci, potrivit Agerpres. 

Miercuri, alte două ambarcaţiuni cu migranţi se aflau în pericol şi au fost salvate de garda de coastă, care a preluat 38 de oameni de la bord, apoi alţi 20 din apele Mediteranei. În cursul celei de-a doua operaţiuni a fost recuperat şi cadavrul unei tinere.

Mulţi migranţi încearcă în continuare să ajungă din Tunisia sau Libia în Lampedusa, Malta, Sicilia sau în peninsula italiană, deşi recent o astfel de tentativă a avut consecinţe tragice.

Garda de coastă italiană a fost criticată în ultimele zile pentru că nu a intervenit în ajutorul unui vas pornit din Turcia la sfârşitul lui februarie, care s-a răsturnat în apropierea coastei regiunii Calabria din Italia. Procuratura anchetează în prezent evenimentele care au dus la moartea a aproape 70 de migranţi.   

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite