Persoane şi companii ruseşti folosesc entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, afirmă un oficial ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruble
Ruble

Persoane şi companii ruseşti folosesc entităţi din Georgia pentru a ocoli sancţiunile occidentale, afirmă David Arakhamia, negociatorul-şef al Ucrainei cu Rusia, citat de The Guardian.

Vorbind la Washington, David Arakhamia, negociatorul-şef al Ucrainei cu Rusia, a declarat că delegaţia ucraineană urmează să aibă întâlniri la Congresul SUA, la Departamentul de Stat şi la Trezorerie, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această problemă, printre alte subiecte. 

Vorbind reporterilor la un eveniment al German Marshall Fund, el a spus: ”Ei (ruşii) folosesc foarte mult în acest moment ... băncile georgiene, sistemul financiar georgian, companiile georgiene şi aşa mai departe. Dacă eşti o persoană rusă sancţionată, te duci pe internet, îţi deschizi o companie georgiană, deschizi de la distanţă contul bancar şi începi să prelucrezi" 

El nu a oferit detalii suplimentare sau exemple specifice. 

Uniunea Europeană, SUA, dar şi alte ţări au impus sancţiuni drastice pentru persoane şi companii din Rusia, din cauza invadării Ucrainei.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite