Partidul Popular al cancelarului Karl Nehammer, scor dezastruos în alegerile din Austria Inferioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul popular (OVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer a pierdut zece puncte în urma alegerilor regionale din Austria Inferioară, unde deținea majoritatea.

Karl Nehammer Foto EPA EFE
Karl Nehammer Foto EPA EFE

Partidul Popular OVP al cancelarului Karl Nehammer, care este condus de Johanna Mikl-Leitner în acest land, ar putea pierde aproximativ zece puncte procentuale şi ar putea ajunge la un procent în jur de 40%, un rezultat catastrofal pentru formațiunea care a deținut majorități confortabile în Austria Inferioară, vreme de decenii, potrivit primelor exit-poll-uri.

Formaţiunea de extremă dreapta FPO (Partidul Libertăţii), pe de altă parte, este în pragul unui succes istoric şi şi-ar putea dubla scorul, de la 14% la în jur de 25%. Următoarele alegeri regionale în Austria urmează să aibă loc în Carinthia în martie şi în Salzburg în aprilie.

Sursa: captură diepresse.com
Sursa: captură diepresse.com

Austria Inferioară este a doua cea mai populată provincie a țării, după capitală și cea mai întinsă ca teritoriu. Landul încojoară capitala Viena, iar mulți oameni angajați în capitală locuiesc în orașe din apropiere, în Austria Inferioară. Înfrângerea de aici pentru OVP ar fi cu atât mai catastrofală cu cât land-ul este considerat un fief fortăreață a conservatorilor austrieci.

OVP a condus regiunea de la refondarea statului austriac după Război. Pe lângă o înfrângere istorică la nivel regional, OVP ar suferi și la nivel național dacă pierde în Austria Inferioară. Pierderea voturilor la nivel local ar putea să ducă la un efect semnificativ și asupra alegerilor naționale. Din acest punct de vedere, Austria Inferioară este relevantă geografic, economic și cultural. Datorită importanței ei, regiunea stabilește tendințele electorale și pentru alegerile la nivel federal, acestea urmând să aibă loc în toamna lui 2024.

Despre aceste alegeri din Austria Inferioară s-a speculat că s-ar afla în spatele veto-ului impus de Austria în consiliul JAI, față de aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Austria s-a opus prin veto, în decembrie, primirii Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen, invocând migraţia ilegală. Cancelarul Nehammer a cerut investiţii în protecţia frontierelor, o reducere a numărului de migranţi ilegali, precum şi proceduri rapide şi mai multe acorduri de readmisie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite