Partid de extremă stânga din Germania, în pragul divizării. Atacuri verbale între cele două tabere

0
Publicat:

Reuniunea de criză a partidului de extremă stânga german Die Linke, desfăşurată luni, nu s-a soldat cu rezultate notabile, cele două tabere care în ultimele săptămâni s-au plasat pe poziţii diferite părând a fi tot mai departe de un compromis.

 Sahra Wagenknecht vrea să își facă propriul partid FOTO AFP
Sahra Wagenknecht vrea să își facă propriul partid FOTO AFP

Mai mulţi participanţi la şedinţă au declarat că a avut loc un nou schimb de atacuri verbale între cele două părţi: tabăra care o susţine pe Sahra Wagenknecht şi ar intenţiona să se desprindă şi să formeze un nou partid şi cea care sprijină actuala conducere a Die Linke.

Turbulenţele din interiorul partidului s-au multiplicat în această lună, după ce liderii grupului parlamentar al formaţiunii, Dietmar Bartsch şi Amira Mohamed Ali, au anunţat că renunţă la aceste funcţii. Partidul urmează să organizeze alegeri interne în data de 4 septembrie.

Wagenknecht, care este probabil cel mai cunoscut politician de extremă stânga din Germania, s-a îndepărtat treptat de unii colegi de-ai săi ca urmare a poziţiilor sale populiste exprimate deschis.

Ea a atacat dur măsurile luate de guvernul german în timpul pandemiei de COVID-19 şi a cerut politici mai restrictive privind imigraţia. De asemenea, Sahra Wagenknecht a fost un critic vocal al livrărilor de arme pentru Ucraina şi a acuzat executivul de la Berlin că duce un „război economic” împotriva Rusiei.

Sahra Wagenknecht urmează să decidă până la finalul anului dacă va pune bazele unui nou partid, în acest caz existând posibilitatea de a deturna parlamentari din Die Linke. Dacă ea va reuşi acest lucru, atunci Die Linke ar pierde bani, funcţii şi influenţă, menţionează DPA. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite