Papa Francisc îndeamnă la toleranţă pentru a pune capăt violenţelor: „Facem parte din aceeaşi familie umană şi împărtăşim un destin comun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un nou mesaj adresat credincioşilor din lumea întreagă, Papa Francisc, devenit liderul bisericii Catolice anul trecut, a îndemnat oamenii să se unească împotriva violenţei de pe mapamond, precum o „comunitate de fraţi”, informează BBC.

Suveranul Pontif a adresat, miercuri, prima sa binecuvântare de Anul Nou către toţi pelerinii adunaţi în Piaţa Sf. Petru din Vatican.

Cunoscut pentru declaraţiile sale controversate, ce i-au adus pe de-o parte mai mulţi susţinători pentru proiectele sale de reformare a Bisericii, dar şi mai mulţi critici, Papa Franicsc a renunţat la mesajul scris de Anul Nou şi s-a adresat liber credincioşilor.

„Ce se întâmplă în inima omului?”, s-a întrebat el. „E timpul ca tensiunile să înceteze”, a spus liderul Bisericii Catolice.

Fără să facă referire la un anumit conflict din lume, Papa Francisc a îndemnat pelerinii prezenţi la ceremonie să-şi accepte diferenţele în raport cu celălalt.

„Facem parte din aceeaşi familie umană şi împărtaşim un destin comun”, a spus Suveranul Pontif către mulţimea adunată.

„Acest lucru aduce o responsabilitate fiecăruia dintre noi cu scopul de a realiza o comunitate de fraţi care se respectă unii pe alţii, care se acceptă reciproc în pofida diferenţelor, precum si care reuşesc să aibă grijă unul de altul”, a mai declarat Papa Francisc.

Actualul Suveran Pontif intenţionează să reformeze Biserica în acest an prin numirea unui nou grup de cardinali care să îi înlocuiască pe cei trecuţi de vărsta de 80 de ani. De asemenea, Papa Francisc doreşte să creeze o descentralizare a Bisericii, ce este în acest moment centrată mult prea mult, în opinia Suveranului Pontif, pe Vatican şi prea puţin pe episcopii locali.

Recent, liderul catolic a mai făcut o declaraţie surprinzătoare, atunci când a invitat inclusiv necredincioşii să se alăture celor credincioşi în lupta pentru pace, cu scopul de a crea o lume mai bună.

„Invit şi necredincioşii să dorească pacea. Veniţi alături de noi, cu dorinţa voastră care porneşte din inimă pentru pace”, a spus Papa Francisc, de Crăciun, în faţa unei mulţimi de circa 70.000 de persone.

Papa Francisc este primul papă non-european după o perioadă de circa 1.300 de ani.


Citeşte şi:

VIDEO Mesajul de Crăciun al Papei Francisc: „Invit necredincioşii să vină alături de noi în căutarea păcii. Sper la o lume mai bună“

Papa Francisc a transmis marţi primul său mesaj de Crăciun, în calitate de lider al Bisericii Catolice, credincioşilor din lumea largă, amintind în rugăciunea sa despre situaţia oamenilor care trăiesc în zone de conflict precum Siria sau Africa, anunţă AFP.

14 motive pentru care Papa Francisc a fost omul anului

În luna martie Papa Francisc a fost ales noul Pontif de la Vatican. Un fost episcop din Argentina, Francisc şi-a ales numele unui sfânt care a ajutat săracii. Anul 2013 a fost anul Papei Francisc, care a impresionat oamenii prin declaraţiile sale controversate şi prin acţiunile induioşătoare.

Papa Francisc a oficiat, pentru prima dată, Slujba de Crăciun de la Vatican: „Iisus este lumina care luminează întunericul”

Pentru prima dată, Papa Francisc, în calitate de lider al Bisericii Catolice, a oficiat slujba de Crăciun de la Vatican, în faţa miilor de credincioşi veniţi să asiste la ceremonia religioasă. Acesta a îndemnat oamenii să evite mândria şi egoismul şi să-şi deschidă inima către Dumnezeu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite