Papa Francisc a fost invitat să vorbească în Congresul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc a fost invitat să vorbească în Congresul american FOTO AP
Papa Francisc a fost invitat să vorbească în Congresul american FOTO AP

Papa Francisc, unul dintre cei mai populari Suverani Pontifi din istoria recentă a Bisericii Catolice, a fost invitat, joi, de către preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, să vorbească în Congresul american, informează AFP.

„Papa Francisc a reuşit să inspire milioane de americani. Îndemnurile pentru protejarea celor mai vulnerabili dintre noi au trezit inimi de pe toate continentele”, a declarat republicanul John Boehner, potrivit unui comunicat.

În cazul în care va accepta această invitaţie, Papa Francisc va deveni primul Suveran Pontif care ia cuvântul în Congresul Statelor Unite ale Americii, conform unui consilier al preşedintelui Camerei Reprezentanţilor.

În vârstă de 77 de ani, Papa Francisc şi-a anunţat anul acesta planurile sale de a ajunge în Statele Unite în 2015.

Invitaţia lansată de republicanul John Boehner a fost primită bine inclusiv de opoziţie. Nancy Pelosi, liderul opoziţiei democrate din Camera Reprezentanţilor, care a participat anul trecut la inaugurarea pontificatului Papei, a declarat că salută această iniţiativă.

Săptămaâna aceasta, Papa Francisc a aniversat primul său an de la ocuparea Sfântului Scaun, cea mai înaltă funcţie din cadrul Bisericii Catolice. Actualul lider de la Vatican este primul papă non-european din ultimii 1.300 de ani.

Papa Francisc, devenit mult mai popular decât predecesorul Suveran Pontif, a reuşit să se apropie mai mult de credincioşi prin modul său simplu de a discuta cu oamenii, precum şi datorită unei jovialităţi care i-a asigurat un larg succes în presa internaţională.


Citeşte şi:

Un an de „SuperPapa“. Cum s-a schimbat Biserica Catolică

În primul său an de pontificat, Papa Francisc a revigorat imaginea prăfuită a Bisericii Catolice şi a creat aşteptări uriaşe pentru cei care doresc reformarea Vaticanului.

Papa Francisc se pregăteşte pentru aniversarea primului an la Vatican

Papa Francisc a părăsit duminică Vaticanul, înainte de aniversarea primului său an de la ocuparea Scaunului Papal, sărbătoare pe care o va petrece în cadrul Curiei Romane, organul administrativ al Sfântului Scaun. Liderul de la Vatican va sărbători totodată şi Postul Mare , pentru prima dată în ultimele decenii în afara statului-oraş.

Fostul papă Benedict dezminte zvonurile că ar conduce Vaticanul, din umbră

Papa emerit Benedict al XVI-lea a respins „speculaţiile absude" privind validitatea demisiei sale, afirmându-şi „identitatea de vederi" şi "prietenia" cu Papa Francisc, într-o scrisooăare mai puţin obişnuită publicată marţi de cotidianul La Stampa, relatează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite