Pandemia COVID-19. Un eurocomisar face apel la acţiune comună şi responsabilitate pentru a evita paralizarea internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Piaţa Internă Thierry Breton a făcut apel miercuri la „o acţiune comună” din partea operatorilor şi utilizatorilor de internet, în scopul de a reduce presiunea asupra reţelelor şi de a facilita munca de la distanţă şi educaţia online.

Obligaţiile de izolare şi de telemuncă au sporit cererea pentru capacitatea de internet, subliniază Thierry Breton într-un comunicat publicat după o discuţie cu Reed Hastings, directorul general al Netflix.

„Platforme de streaming, operatori de telecomunicaţii şi utilizatori, cu toţii avem o responsabilitate comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timpul luptei împotriva răspândirii virusului”, a afirmat el, citat de AFP.

Thierry Breton le solicită platformelor „să coopereze cu furnizorii de telecomunicaţii pentru a adopta debitul difuzării de video în streaming propunând temporar mai degrabă rezoluţia standard decât cea înaltă şi ţinând cont de orele de lucru cele mai critice”.

„Operatorii de telecomunicaţii care furnizează servicii de acces la internet sunt invitaţi să ia măsuri pentru a preveni şi a atenua efectele unei congestionări iminente a reţelelor, folosind posibilităţile oferite de reglementările europene privind accesul deschis la internet”, a adăugat el.

Breton îi încurajează totodată pe utilizatori „să folosească responsabil activităţile de petrecere a timpului liber”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite