Pandemia COVID-19. Ţara care interzice sărutul de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sarut uk

După ce în Marea Britanie a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului, autorităţile britanice le interzic cetăţenilor sa se sărute la trecerea dintre ani, aşa cum era tradiţia.

Restricţiile din Regatul Unit nu s-au limitat la cele privind transportul aerian şi feroviar. Londra a intrat în cel mai ridicat nivel de alertă din cauză că virusul în noua sa formă se răspândeşte tot mai rapid şi este tot mai greu de identificat.

Downing Street a cerut britanicilor să respecte regulile de distanţare socială, deoarece Marea Britanie a înregistrat o creştere a cazurilor de coronavirus: „Am fost clari, premierul a spus anterior că este important ca toată lumea să urmeze recomandările şi să facă tot ce poate pentru a reduce transmiterea virusului. Acest lucru rămâne valabil în ajunul Anului Nou, aşa că le cerem oamenilor să respecte instrucţiunile şi să menţină contactul la minimum”.

În mod tradiţional, în Marea Britanie sărutul la trecerea dintre ani simbolizează modul în care va evolua relaţia de cuplu anul următor.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri seară că „ritmul abrupt” de răspândire a noii variante de coronavirus cere să fie luate măsuri „mai dure” în anumite regiuni.

În cea mai mare parte a Angliei, şcolile primare vor fi totuşi redeschise săptămâna viitoare, aşa cum era planificat, a mai afirmat el. Dar în alte zone, unde rata de infectare este mai mare, începutul noului trimestru va fi amânat până pe 18 ianuarie, până la o nouă analiză a datelor.

Pentru ciclul gimnazial, copiii lucrătorilor din prima linie vor reveni la şcoală, iar ceilalţi elevi vor merge la cursuri o săptămână la târziu.

Johnson a mai spus că fiecare elev din ciclul gimnazial va fi testat la revenirea la şcoală şi, în mod regulat, după aceea.

Pentru noaptea de Anul Nou, el a cerut britanicilor să rămână în locuinţe, să nu se întâlnească cu familia sau prietenii decât dacă locuiesc împreună, şi să evite adunările mari.

„Ne aflăm încă în tunelul acestei pandemii”, a adăugat el.

De la miezul nopţii, trei pătrimi din populaţia Angliei (44 de milioane de persoane) se vor afla în nivelul 4 de restricţii. Acesta include ordinul de a rămâne acasă, iar magazinele neesenţiale, sălile de sport şi saloanele de cosmetică vor fi închise.

Referitor la aceste noi măsuri anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, prim-ministrul a spus: „În acest moment critic, trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri acest virus”.

„Nimeni nu regretă aceste măsuri mai mult decât mine, dar trebuie să luăm o atitudine fermă acum”.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat peste 2,43 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 72.500 de decese asociate.

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 50.023 de contaminări şi 981 de decese.

Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinurile Pfizer/ BioNTech (pe 2 decembrie) şi Oxford-AstraZeneca (pe 30 decembrie), a început campania de imunizare pe 8 decembrie.

Până la finalul lunii martie 2021 sunt aşteptate zeci de milioane de doze de vaccinuri, a adăugat prim-ministrul, care a menţionat că se lucrează pentru a face ca programul de vaccinare să meargă cât de rapid posibil.

Boris Johnson a mai spus: „Suntem încrezători că lucrurile vor fi mult mai bine până pe 5 aprilie

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite