Pandemia COVID-19. Autorităţile din Lombardia verifică deplasările populaţiei prin intermediul telefoanelor mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraş din Lombardia aflat în carantină FOTO Mediafax/ IPA/ ABACAPRESS.COM
Oraş din Lombardia aflat în carantină FOTO Mediafax/ IPA/ ABACAPRESS.COM

Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia de pandemia COVID-19, cu peste 16.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 1.640 fatale, a deplâns faptul că doar 60% din cei peste 10 milioane de locuitori ai săi respectă măsura de izolare la domiciliu. Datele provin de la un program de monitorizare a telefoanelor mobile.

În încercarea de a opri răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, Guvernul italian a interzis toate deplasările neesenţiale, cu excepţia celor făcute spre muncă sau din motive de sănătate.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa din cauza noului coronavirus, înregistrând până acum 31.506 de cazuri de infectare şi 2.503 decese.

Dar populaţia nu prea respectă măsura de izolare la domiciliu luată de autorităţi, după cum arată datele operatorilor de telefonie mobilă luate în calcul din 20 februarie încoace, când s-a raportat primul deces din cauza Covid-19 în Italia, într-un oraş din apropiere de Milano.

Potrivit cotidianului italian „Corriere della Sera”, preluat de AFP, doar 60% din cei peste 10 milioane de locuitori ai regiunii Lombardia, cea mai afectată din Europa de noul coronavirus, respectă măsura de izolare la domiciliu. „Prea puţin”, în opinia preşedintelui regiunii, Attilio Fontana.

Deşi metoda urmării deplasării persoanelor prin intermediul telefoanelor mobile ridică întrebări legate de respectarea vieţii private, guvernatorul regiunii Veneto o vede totuşi „o soluţie excelentă” pentru respectarea măsurilor de izolare în această perioadă de criză de sănătate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite