Oraşele franceze Lille şi Metz se oferă să găzduiască refugiaţi din Gaza

0
Publicat:

Oraşele Metz şi Lille, din nord-estul, respectiv nordul Franţei, şi-au anunţat joi disponibilitatea de a primi refugiaţi din Gaza.

Refugiați din Palestina FOTO: Arhivă
Refugiați din Palestina FOTO: Arhivă

Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului de dreapta Les Republicains (Republicanii) a declarat că oraşul şi-a anunţat voluntariatul la ministerul francez de externe. El a declarat că sunt aşteptate în primul rând familii care fug de războiul purtat de Israel împotriva grupării palestiniene Hamas, conflict care "provoacă o dramă umanitară imensă şi afectează populaţii nevoite să părăsească acest teritoriu (Gaza) devenit câmp de luptăm, fără niciun adăpost posibil", potrivit Agerpres.

El a arătat că localitatea cu circa 120.000 de locuitori "a contribuit întotdeauna la primirea refugiaţilor victime ale războaielor", în special sirieni şi ucraineni.

Oferta sa a venit ca reacţie la o cerere a ministerului de externe de la Paris, a precizat joi primăria.

Primăria socialistă din Lille, care s-a mobilizat în ultimii ani pentru primirea unor afgani şi ucraineni, a comunicat agenţiei France Presse că a "primit acordul pentru a găzdui doi artişti palestinieni" şi este dispusă să primească şi alţii. Instituţia nu a precizat despre al cui acord este vorba.

Lille are o populaţie de 230.000, menţionează AFP.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite