ONU: “Cele mai multe prostituate din Europa sunt românce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul raport la nivel european al ONU asupra traficului de persoane şi exploatării sexuale, relevă că majoritatea victimelor acestor practici sunt femeile din România şi Bulgaria.

Organizaţia Naţiunilor Unite calculează că există 140.000 de femei victime ale traficului de carne vie şi exploatării sexuale în Europa Occidentală, scrie El Pais. Sunt în general femei şi fete care au fost amăgite sau chiar vândute de către familiile lor sau prieteni în ţările de origine pentru a se prostitua în Germania, Olanda sau Spania.

Citeşte şi:

Intrarea României în UE a intensificat traficul sexual cu minori în Spania

Copiii orfani din România, "la ofertă" pentru turiştii pedofili din lume

Primul raport ONU care radiografiază acest tip de negoţ clandestin, arată că doar în Europa prostituţia generează 2,5 miliarde de euro anual, fiind un sector în continuă mişcare, integrând anual 70.000 de noi victime.

Persoanele obligate să exercite prostituţia vin în general din Balcani (32%), mai ales din România şi Bulgaria. De asemenea, din fosta Uniune Sovietică (19%), mai ales din Ucraina, din America de Sud (13%), Europa Centrală (7%), Africa (5%) şi Extremul Orient (3%).

Citeşte pe adevarul.es cum ajung româncele să se prostitueze în Occidente, cine sunt cei mai duri traficanţi de persoane din Europa şi care sunt europenii care “consumă” cel mai mult sex plătit

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite