Olanda intră în carantină timp de cinci săptămâni, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul olandez Mark Rutte Foto Arhivă
Premierul olandez Mark Rutte Foto Arhivă

Olanda va institui o perioadă de carantină de cinci săptămâni ce va intra în vigoare de marţi, o măsură care nu a mai fost întrodusă în această ţară, fiind cea mai severă de până acum, relatează Digi 24 care preia Agerpres.

În martie, Olanda a aplicat „izolarea inteligentă”, menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile. 

Premierul olandez Mark Rutte a făcut anunţul  într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, unde s-au adunat protestatari.

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni. Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez referindu-se la reacţia protestatarilor care au întâmpinat anunţul cu strigăte şi fluierături.

Epidemia de COVID-19 a cunoscut o accelerare şi în această ţară, în timp ce numărul deceselor a depăşit pragul de 10.000. 

Începând de marţi vor fi închise toate magazinele neesenţiale, iar începând de miercuri şi şcolile.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a spus Mark Rutte, potrivit Digi24.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-şi reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor de Crăciun.

Olanda a înregistrat un număr de 621,944 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 10,082 de decese.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite