Olanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron. Premierul Mark Rutte: „Era inevitabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Olanda va intra în lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie, ca urmare a răspândirii variantei Omicron, informează Reuters. Decizia a fost anunţată sâmbătă seară de premierul Mark Rutte, care a precizat că restricţiile erau „inevitabile”.

„Olanda se închide din nou. Este inevitabil pentru că valul 5 vine spre noi cu varianta Omicron”, a declarat Rutte la o conferinţă de presă.

Conform prim-ministrului, măsurile includ închiderea completă a tuturor magazinelor ne-esenţiale, a şcolilor, barurilor, restaurantelor dar şi altor astfel de spaţii publice. Acestea vor intra în vigoare duminică şi vor rămâne valabile până pe 14 ianuarie. Toate şcolile vor fi închise până pe 9 ianuarie.

„Dacă nu se acţionează acum, s-ar putea ajunge la o situaţie imposibil de gestionat în spitale", care au redus deja numărul de internări obişnuite pentru a face loc pacienţilor COVID-19, a declarat Rutte.

Mai multe ţări europene au recurs la restricţii mai severe pentru a combate răspândirea noii variante, însă acestea cele mai dure anunţate până acum pentru oprirea răspândirii variantei Omicron. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite