Olanda înăspreşte măsurile anti-coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Barurile şi restaurantele vor închide mai devreme, iar deplasările între oraşe vor fi limitate timp de trei săptămâni în Olanda în scopul prevenirii unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus, a anunţat luni premierul Mark Rutte, potrivit Reuters.

„În mod firesc, aceste măsuri vor avea consecinţe economice negative”, a recunoscut Rutte în cursul unei conferinţe de presă. „Dar permiterea propagării virusului ar avea consecinţe şi mai grave, inclusiv pentru economie”, a subliniat premierul olandez.

Începând de marţi, barurile şi restaurantele vor închide la ora locală 22.00. Companiile au fost informate să le transmită angajaţilor lor să lucreze de la domiciliu.

Deplasările între Amsterdam, Rotterdam şi Haga nu sunt recomandate. De asemenea, magazinele sunt obligate să refuze accesul clienţilor care nu poartă măşti sanitare.

Evenimentele sportive se vor desfăşura cu porţile închise timp de trei săptămâni, iar reuniunile publice vor fi limitate la de persoane. Reuniunile la domiciliu vor fi restrânse la trei invitaţi.

Olanda se confruntă în prezent cu o creştere a cazurilor zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 până la nivelul celor din aprilie, iar spitalele avertizează că nu vor mai face faţă în curând. Numărul total al infectărilor cu noul coronavirus în Olanda se ridica la 114.540 marţi, dintre care 6.380 de fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite