Olaf Scholz pledează pentru o Uniune Europeană mai unită: „Dezbinarea permanentă, neînţelegerile permanente între statele membre ne slăbesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Cancelarul german Olaf Scholz vrea o „Uniunea Europeană geopolitică” mai puternică în faţa invaziei ruse a Ucrainei, relatează, duminică, DPA, preluat de Agerpres.

Într-un articol publicat, duminică, de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, liderul german a solicitat blocului comunitar să se unească în toate domeniile în care statele membre s-au separat până acum, de la politica migraţională până la dezvoltarea unei apărări europene comune. 

Guvernul german va alcătui recomandări clare „în următoarele luni” pentru a realiza acest lucru, informează cancelarul german. 

Uniunea Europeană este o „antiteză vie la imperialism şi autocraţie”, de aceea reprezintă o nemulţumire pentru conducători, precum preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. 

„Dezbinarea permanentă, neînţelegerile permanente între statele membre ne slăbesc”, a informat Scholz în textul menţionat de dpa, conform Agerpres

„De aceea, cel mai important răspuns al Europei la schimbarea vremurilor este: Unitatea. Trebuie neapărat să o menţinem şi să o aprofundăm”, a punctat el. 

Totodată, liderul german a specificat că UE se dezvoltă şi se extinde. 

„Uniunea Europeană este mai atractivă ca niciodată, se deschide spre noi membri şi se va reforma în acelaşi timp”, a concluzionat cancelarul german. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite